ELA i teràpies alternatives: és útil la medicina natural?

El passat novembre es va realitzar la darrera aula d’ELA, on professionals, pacients i cuidadors van compartir coneixements, experències i dubtes sobre la medicina alternativa. La sessió va ser molt profitosa per als assistents, que van poder preguntar als metges tot allò que els preocupava o desconeixien sobre aquest tema.

Coneixeu la naturopatia?

Al llarg de tota l’aula, es van tractar diversos temes al voltant de les teràpies alternatives, una pràctica que està augmentant en els últims anys especialment en pacients amb una patologia crònica incurable, com és el cas de l’ELA. La a infermera Sandra Pérez, especialista en teràpies alternatives, explica les diferents branques terapèutiques destacables:

                  

                  

La naturopatia, o medicina natural, consisteix en tractar el nostre organisme amb elements de la natura o del propi cos. Les principals branques terapèutiques són:

– La dietoteràpia: és una de les branques terapèutiques més importants. Es tracta de l’elaboració de pautes d’alimentació per a tractar les necessitats particulars d’un malalt. Segons explica la Sandra, la dieta és la base de tot. Una bona alimentació ajuda al pacient a estar millor nodrit i per tant a sentir-se millor.

– La fitoteràpia: estudia l’ús de les plantes medicinals amb una finalitat terapèutica, ja sigui per prevenir o alleujar una malaltia.

La Sandra aptrofita per desmentir la idea que “com que les plantes són naturals, no fan mal al cos”, i alerta als assistents que sempre s’ha de fer un ús adequat de la fitoteràpia. Per això, sempre que es practiqui aquest tipus de teràpies es recomana que s’informi als professionals sanitaris que coneixen el cas del pacient a fons.

Vols saber més sobre les teràpies alternatives?

Podeu trobar la sessió completa AQUÍ. A més, totes les aules que es realitzen sobre l’ELA estan disponibles a l’apartat “Programa d’activitats“.

Voleu ser informats de les pròximes sessions d’ELA?

Molt fàcil! Només heu de subscriure-us al blog (a l’apartat superior dret) i rebreu tota la informació al vostre correu.

This entry was posted in Conviure amb l'ELA, ELA actualitat, Recomanacions i dubtes, Sessions presencials and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.