Acord entre la Fundación Luzón i l’Instituto de Salud Carlos III per seleccionar les ajudes a la recerca Unzué-Luzón

La Fundación Francisco Luzón i l’Instituto de Salud Carlos III han signat un conveni perquè l’organisme de recerca públic s’encarregui d’avaluar i seleccionar els projectes científics presentats a la convocatòria de Projectes de Recerca sobre l’ELA Unzué-Luzón, segons explica la fundació al seu web.

En les properes setmanes, Juan Carlos Unzué i la Fundació Francisco Luzón anunciaran el començament de recepció de propostes de recerca sobre l’ELA, anomenades Ajudes Unzué-Luzón i que distribuiran un total de 2.400.000 euros. A més d’adreçar-se a equips que ja investiguin l’ELA, la convocatòria també vol atraure investigadors amb enfocaments nous o científics que vulguin aplicar a l’ELA la seva experiència en altres malalties.

Amb l’acord, l’Instituto de Salud Carlos III, a través de la Subdirecció General d’Avaluació i Foment de la Investigació (SGEFI), assumeix la tasca d’avaluar els projectes presentats a les convocatòries en base a criteris objectius de caràcter tècnic, com ara la qualitat científica, la capacitat de l’investigador o investigadora principal, la viabilitat científica i pressupostària de cada proposta o l’existència d’un pla adequat per difondre i transferir els resultats.

L’avaluació de les candidatures presentades als Ajuts Unzué-Luzón anirà a càrrec de “persones expertes d’acreditat nivell cientificotècnic” que seran seleccionades per l’ISCIII, que emetran un informe de cada proposta. El conveni entre la Fundació Francisco Luzón i l’Institut de Salut Carles III encomana, a més, a aquesta entitat la tasca de fer un seguiment científic dels projectes finançats.

L’exfutbolista i entrenador de futbol Juan Carlos Unzué va aconseguir omplir el Camp Nou al Partit contra l’ELA, que van disputar el FC Barcelona i el Manchester City el passat mes d’agost davant de més de 91.000 espectadors.

La Fundació Luzón, que té com a missió donar suport a línies de recerca en l’àmbit de l’ELA, desitja que el procediment que determini la concessió dels ajuts Unzué-Luzón “permeti garantir al màxim no només la seva divulgació i l’accés de les persones interessades en condicions d’igualtat i concurrència, sinó especialment, la publicitat, la transparència i l’objectivitat de l’atorgament”, segons es plasma al text del conveni, publicat el 8 de març al BOE.

Segons explica María José Arregui, presidenta executiva de la Fundació Luzón, “multiplicar els esforços científics significa multiplicar les possibilitats de trobar la causa i de desenvolupar fàrmacs capaços d’alentir o aturar la mort de les motoneurones. Les Ajudes Unzué-Luzón contribueixen a ampliar aquestes possibilitats”.

This entry was posted in Actualitat, ELA actualitat, ELA actualitat and tagged , , . Bookmark the permalink.