Una setmana intensa amb CincELA i ENCALS

Durant la setmana que se celebraran dos congressos destinats a conèixer millor la malaltia de neurona motora: CincELA i ENCALS.

La Fundación Francisco Luzón organitza el II Congrés Internacional de la Comunitat de l’ELA (CincELA 2021), una trobada virtual els dies 10 i 11 de maig amb la participació d’experts nacionals i internacionals de diferents àmbits amb l’objectiu de transmetre coneixement per a la millora de l’atenció integral als pacients d’ELA, trobar nous models assistencials innovadors i impulsar accions que millorin la inversió en investigació.

CincELA comptarà amb sis sessions que abordaran des dels últims resultats en recerca clínica, innovació i tecnologies fins a associacions de pacients, atenció sanitària i cures i els reptes que s’estan duent a terme a Espanya per donar visibilitat a l’ELA. La Dra. Mònica Povedano, responsable de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona de l’Hospital de Bellvitge, moderarà una de les sessions.

Aquí et pots registrar de forma gratuïta a CincELA 2021

En relació la trobada de la xarxa europea ENCALS, que tindrà lloc el 12 de maig, la Dra. Povedano destaca que “en aquesta edició és virtual, el que ha obligat a reinventar-nos i intentar que sigui dinàmic”. Per a això es realitzen unes sessions de comunicacions orals i una galeria de pòsters.

Com és habitual és un congrés que intenta potenciar el valor de la investigació clínica i bàsica realitzada per joves investigadors. Per això s’han establert taules en què es parlarà de biomarcadors i el seu ús en el diagnòstic i pronòstic, de teories etiopatogèniques relacionades amb metabolisme i inflamació. Des del punt de vista clínic seran les escales, i els seus usos les que centraran les xerrades, les seves aplicacions en estudis i l’ús de noves tecnologies per al seguiment dels pacients. Finalment, hi haurà un fòrum que analitzarà estudis epidemiològics, el paper de l’ambient i la seva relació amb els gens.

Més informació i registre a ENCALS 2021

Donada la rellevància de les trobades, us animem us animem a connectar o bé a seguir el resum posterior que podreu llegir en aquest mateix bloc.

This entry was posted in Actualitat, ELA actualitat, General, recerca and tagged , . Bookmark the permalink.