La Unitat de Motoneurona explica a Castilla-La Mancha el seu model referent d’atenció als pacients d’ELA

Sota el lema “L’ELA no es pot curar, però sí tenir cura”, la Facultat de Medicina d’Albacete de la UCLM ha acollit el 17 d’abril les III Jornades d’ELA a Castilla-La Mancha, organitzades per Adelante CLM, i que han comptat amb la destacada participació de la Dra. Mònica Povedano, cap de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB).

En la seva intervenció en una taula de debat centrada en la recerca i l’abordatge terapèutic de l’ELA, la Dra. Povedano va destacar l’impacte positiu en l’expectativa i la qualitat de vida dels pacients que comporta l’aplicació de models molt avançats d’atenció sociosanitària de la malaltia.

En aquesta línia, va detallar el model d’atenció multidisciplinari i integral de la unitat de l’HUB, que cobreix l’atenció al pacient des del terciarisme hospitalari fins al domicili, gràcies a la coordinació amb l’Atenció Primària. També va posar èmfasi en la importància de la col·laboració amb la Fundació Miquel Valls, que permet oferir un suport psicosocial a molts pacients, i el paper que van adquirint plataformes de telemedicina, com ara LinkELA.

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.