Dos llibres, dos testimonis vitals

Dues novetats editorials amb testimonis sobre l’ELA en primera persona han arribat fa pocs dies a les llibreries. Es tracta de “El viaje es la recompensa. Mi lucha por la vida (La Esfera de los Libros), de Francisco Luzón, i “¿Quién dijo rendirse? Vivido y conversado por Carlos Matallanas y Fernando Torres” (Córner), que ha compilat José Antonio Martín Otín Petón.

A “El viaje es la recompensa”, Francisco Luzón pren com a punt de partida aquests darrers anys de la seva vida, des del 2015, quan li va ser diagnosticada l’ELA. Aleshores va decidir dedicar tots els seus esforços a millorar les condicions de vida dels pacients d’ELA, a fer més visible malaltia i recolzar la recerca per al seu tracatament, tot a través de la Fundación Luzón. 

“No sé s’hi ha vida després de la mort. No m’importa. El que si sé, és que hi ha vida abans de la mort”. Aquesta frase resumeix l’esperit i el contingut del llibre de Luzón, un ex-banquer d’èxit que pateix una malaltia “perversa”, segons la seva mateixa definició, que lluita contra un cos obstinat en destruir-se mentre rescata records d’una vida intensa. 

De la seva banda, el llibre que recull les converses entre Matallanas i Torres, és una obra conmovedora, que va sorgir arran d’una entrevista televisiva. Autor del blog “Mi batalla contra la ELA”, Carlos Matallanas és periodista i exfutbolista en categories inferiors. A la seva infancia va conèixer Fernando Torres, qui en el decurs de la conversa confessa la seva admiració per l’actitud vital del seu amic.

 

This entry was posted in Actualitat, General and tagged , , . Bookmark the permalink.