S’estrena el documental #VivirValELAPena, o la manera de viure amb la malaltia d’Unzué

El dijous 27 de gener a les 22h, s’estrena el documental Vivir valELA la pena (#Vamos, Movistar Plus), que en hora i mitjà mostra com Juan Carlos Unzué ha viscut l’evolució de la malaltia i, sobretot, la naturalitat amb què l’exfutbolista s’enfronta a les noves circumstàncies de la seva vida.

El documental, que ha dirigit la periodista Mónica Marchante, s’ha projectat de forma prèvia en un passi privat avui dimarts a l’Hospital de Sant Pau, amb la presència dels entrenadors del Manchester City i del Barça, Pep Guardiola i Xavi, així com la del seleccionador espanyol, Luis Enrique.

Segons explica Mònica Marchante a El Periódico de España, «ho volíem haver tingut enllestit coincidint amb l’Eurocopa de l’estiu passat, però la pandèmia ens va obligar a anar endarrerint l’estrena i fins a l’octubre no vam poder gravar els últims plans».

L’exporter del Barça comença el documental des d’un balcó d’un apartament a Calella de Palafrugell (Girona), per passar després pel Camp Nou, Tajonar, on es va formar com a jugador d’Osasuna, i també els hospitals de Bellvitge i Sant Pau on treballen els metges que el tracten d’ELA. De fet, la Dra. Mònica Povedano, cap de la Unitat de Malaltia de Motoneurona del Servei de Neurologia de l’Hospital de Bellvitge, és una de les persones entrevistades em el documental.

Des de que va fer pública la seva malaltia, el mes de juny de 2020, Unzué ha treballat en múltiples iniciatives per donar visibilitat als pacients d’ELA, col·laborant de forma estreta amb la Fundación Luzón.

Foto: Movistar Plus

Vegeu aquí el trailer del documental #VivirValELApena (enllaç de twitter)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.