Problemes de subministrament de fibrinogen (Riastap)

L’AEMPS informa sobre la situació de subministrament d’RIASTAP 1 g pols per solució injectable o perfusió, 1 vial (fibrinogen humà):

“A data d’avui disposa d’un nombre reduït d’unitats que no poden cobrir la demanda habitual d’aquest medicament, de manera que el titular està realitzant una distribució controlada del mateix. S’ha iniciat la recerca de medicaments estrangers que poguessin suplir l’absència d’unitats d’Riastap.

Després de contactar amb la Societat Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (SEHH), i amb la finalitat de gestionar de la millor manera les unitats disponibles, es proposen les següents recomanacions:

A. Restringir l’ocupació de fibrinogen humà a situacions de sagnat establert, evitant el seu ús en situacions de profilaxi

B. desprogramar la cirurgia electiva en tots aquells casos de hipofibrinogenèmia congènita o adquirida en els quals es vagi a realitzar alguna intervenció programada, fins que no estigui assegurat el subministrament del fàrmac.

C. Sol·licitar als centres de transfusió que encara produeixen crioprecipitats que informin aquells que no en tenen de quin és la seva disponibilitat per a casos d’urgència.

D. Sol·licitar als centres de transfusió que, de manera excepcional, disposin mecanismes per produir crioprecipitat de la forma més ràpida possible.

E. En casos d’hemorràgia massiva i hipofibrinogenemia, encara que és possible valorar l’ocupació de plasma fresc congelat, cal tenir en compte que és una font insuficient de fibrinogen i podria requerir volums d’infusió inapropiats per als pacients.”

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.