Nou Informe de Farmacovigilància sobre Vacunes COVID-19

L’Agencia Española de medicamentos y Productos Sanitario (AEMPS) acaba de publicar el 10e informe de Farmacovigilància sobre les vacunes que s’estan administrant per a la COVID-19. En la informació que es pot consultar a través de la pàgina web de l’AEMPS es presenten les dades de cada vacuna per separat. En aquest informe s’actualitza la informació sobre qüestions de seguretat que s’estaven avaluant i dels quals en calia un posicionament. En destaquem:

  • S’actualitzen les dades de casos notificades a Espanya de miocarditis/pericarditis relacionades amb les vacunes d’ARNm (Comirnaty i Spikevax).
  • Després de l’avaluació de la informació disponible, s’ha considerat que no hi ha evidència suficient que alguna de les vacunes contra la COVID-19 s’associï a la síndrome inflamatòria multisistèmica, així com als trastorns menstruals en relació amb la vacuna de Janssen (ja descartat per a les altres vacunes).
  • S’ha identificat com a possible reacció adversa de la vacuna Vaxzevria, la trombosi de sinus venosos cerebrals sense trombocitopènia.

Fins al 14 de novembre de 2021, s’han administrat a Espanya 71.746.002 dosis de vacunes contra la COVID-19, i s’han registrat 50.824 notificacions d’efectes adversos. Els esdeveniments notificats més sovint continuen sent els trastorns generals (febre i dolor a la zona de vacunació), del sistema nerviós (cefalea i marejos) i del sistema musculoesquelètic (miàlgia i artràlgia).

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.