Per Sant Jordi 2020 dues recomanacions: un llibre i un programa de televisió

Aquest Sant Jordi 2020 és una celebració ben especial, per anòmala i excepcional. Tot i així, des de la Unitat Funcional de Malalties de Motoneurona volem aprofitar l’avinentesa per recomanar-vos un llibre, que es port començar  a llegir avui o qualsevol altre dia.

Es tracta de Hijos del ancho mundo, d’Abraham Verghese, editat per Salamandra. Verghese és un metge i escriptor nord-americà, professor de Teoria i Pràctica de la Medicina en la Universitat d’Stanford.

En paraules de la Dra. Mònica Povedano, coordinadora de la Unitat de Motoneurona de l’Hospital de Bellvitge, “us recomano aquest llibre, que és alhora la història d’un metge etíop  i al seva pròpia personal. Així, s’enllacen la història del pais africà i la d’un metge nascut allà, però format als Estats Units”.

Per fer-nos una idea del perfil d’Abraham Verghesse us deixem també l’enllaç a una xerrada tedtalk que va oferir sobre el nou rol del professional de la medicina actual, en un moment en que la telemedicina comença a jugar un paper cada vegada més rellevant en el seguiment i el contacte amb els pacients. Perdrem la capacitat de tocar als nostres malalts?

Vegeu aquí la tedtalk (en anglès, amb subtítols en castellà)

Trencant tabús

Us deixem també l’enllaç a l’emissió d’ahir, 22 d’abril, d’un nou programa de TV3, Tabús. que ahir va tenir com a un dels protagonistes a Pau Torres, empresari solidari amb els vins etiquetats amb la marca Ilusión+ i pacient de la nostra unitat de motoneurona. En Pau ja va ser entrevistat en aquest blog fa uns mesos. Aquí ho podeu recuperar.

Doneu-li una ullada perquè no us deixarà indiferents.

Vegeu el programa Tabús del 22/4/2020

Feliç Diada de Sant Jordi!

 

This entry was posted in Actualitat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.