Mor Pat Quinn, coimpulsor de l’Ice Bucket Challenge

Pat Quinn, cofundador amb Pete Frates, del repte Ice Bucket Challenge l’any 2014, al qual es van sumar més de 17 milions de persones a tot el món per recaptar fons per a la recerca de l’ELA, ha mort a causa de la malaltia als Estats Units. Quinn tenia 37 anys, i fa set que li va ser diagnosticada la malaltia.

El desafiament de la galleda de gel abocada per sobre del cap va ser una veritable fita a tot el planeta. Es van afegir personatges i personalitats de diferents àmbits i va arribar a recaptar 190 milions d’euros per a la recerca de l’ELA, després que Quinn i Frates, desaparegut també l’any passat als 34 anys d’edat, fos multiplicant la seva repercussió i es fer viral a través de les xarxes socials.

Quinn va néixer i residia a Yonkers, una petita localitat propera a Nova York, on va crear el repte Ice Buckect Ice Challenge amb Frates, jugador de beisbol professional. Amb els fons aconseguits amb la campanya van posar en marxa la Frates Home Health Iniciative, que ajudava les famílies a pagar els tractaments i les despeses de la malaltia. Abans, Quinn ja havia creat la plataforma “Quinn por the Win”  per impulsar accions com el repte que esdevindria una de les iniciatives més virals del món.

L’ALS Association nord-americana es va acomiadar a la seva web de Quinn reconeixent-lo com a cocreador de “la campanya més gran de la historia en les xarxes socials, que va accelerar la lluita contra l’ELA, afavorint nous descobriments fruit de la investigació, l’expansió de l’atenció per als pacients i la inversió del govern en la recerca”.

This entry was posted in Actualitat, ELA actualitat, General, recerca and tagged , , . Bookmark the permalink.