Les raons de l’optimisme

La comunitat científica d’investigadors sobre l’ELA és avui més optimista enfront la possibilitat d’assolir tractaments efectius per a la malaltia. Aquesta és la tesi principal de l’article New ALS Therapies Move Closer to the Clinic que acaba de publicar The Scientist i que pots llegir en aquest enllaç.

Gràcies als avenços en la recerca genètica, la millora de les eines tecnològiques i nous enfocaments terapèutics, les perspectives per assolir tractaments eficaços són avui importants. Segons l’article, la recerca ha de permetre superar els tres grans obstacles, fins ara insalvables, per als investigadors de l’ELA: el desconeixement de les causes de l’aparició de la malaltia; el seu caràcter heterogeni i la manca de biomarcadors quantitatius per poder seguir la seva evolució.

La Unitat Funcional de Motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge continuarà plenament implicada en les línies de recerca i els assaigs clínics més rellevants, ja siguin de caràcter estatal com internacional. Un dels darrers exemples és el projecte de recerca sobre l’activació de mecanismes de resolució de la inflamació com a nou enfocament terapèutic per al tractament de l’ELA, que ha estat escollit per la Fundació La Caixa dins la convocatòria d’ajudes per a la recerca en salut. Et parlarem més en detall d’aquest projecte en properes entrades del blog. Estigues atent!

This entry was posted in Actualitat, General, recerca and tagged , . Bookmark the permalink.