La Unitat Malalties de Motoneurona de Bellvitge rep una beca del COMB per formar un neuròleg etíop

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha atorgat una de les beques Dr. José Luis Bada a la UFMM per a l’estada formativa del neuròleg etíop Dereje Melka a l’Hospital de Bellvitge.

Des de fa 25 anys, les beques Bada promouen la formació de metges en cooperació internacional, amb l’objectiu de millorar les condicions sanitàries dels països en desenvolupament. Aquestes ajudes van ser creades en memòria del Dr. José Luis Bada, pioner en la medicina tropical, la cooperació sanitària i la salut en les migracions. També va ser l’impulsor de la Unitat de Medicina Tropical al CAP Drassanes de Barcelona.

Les beques van ser lliurades el dimecres 13 de novembre a la seu del COMB i en nom de la Unitat de Malalties de Motoneurona la va recollir el Dr. Raúl Domínguez (a la imatge del COMB, el primer per l’esquerra de la filera del mig).

Amb l’estada del Dr. Dereje Melka a l’Hospital de Bellvitge, que es formalitzarà en el decurs de les pròximes setmanes, es dona continuïtat a un curs que un grup de professionals de Bellvitge va dur a terme a la capital d’Etiòpia, Addis Abeba, el passat mes de setembre. El curs es va centrar en les malalties neuromusculars i l’ús de l’electromiografia (control amb elèctrodes de la salut dels músculs i les cèl·lules neuronals que els controlen) i l’ecografia per al seu diagnòstic i tractament.

This entry was posted in Actualitat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.