La Fundació ”la Caixa” i la Fundació Luzón signen una aliança global per millorar la qualitat de vida dels pacients d’ELA

La Fundació Bancària “la Caixa“, a través del seu Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades. i la Fundació Francisco Luzón, impulsen la primera aliança integral dedicada a la creació de nous recursos i investigacions per superar aquesta malaltia.

Les dues entitats han acordat, d’una banda, l’ampliació i millora de la tasca assistencial als afectats d’ELA i els seus familiars mitjançant nous equips especialitzats a tot Espanya, i d’altra destinar tres milions d’euros a l’impuls de projectes d’investigació centrats en nous diagnòstics i teràpies.

Durant l’any 2016, el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació Bancària “la Caixa” va atendre 459 persones afectades per ELA a tot Espanya, complementant l’atenció mèdica pal·liativa amb una atenció psicològica, emocional i espiritual.

En el marc sociosanitari, ambdues entitats han acordat que els equips d’atenció psicosocial del Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de la Fundació Bancària “la Caixa” s’ampliaran amb professionals específics per atendre els afectats per ELA. En una primera fase, es reforçaran els equips hospitalaris i domiciliaris de Madrid, Castella-la Manxa, Navarra i Andalusia, per posteriorment continuar amb els de la resta de les comunitats autònomes. Això suposarà que els malalts d’ELA i els seus familiars podran tenir una atenció i un acompanyament psicològic i social des del mateix moment del diagnòstic a l’hospital on ja hi hagi unitats d’ELA, o en els equips d’ELA en hospitals de llocs on encara no hi hagi aquesta unitat.

L’aliança entre la Fundació Bancària “la Caixa” i la Fundació Luzón també contempla una segona fase, en la qual es duran a terme activitats formatives, de sensibilització i de difusió.

Promoure la investigació és clau per poder trobar un tractament i una cura per l’ELA. Dins d’aquest camp, el compromís entre ambdues entitats es materialitzarà a través dels tres milions d’euros que la Fundació Bancària “la Caixa” i la Fundació Francisco Luzón destinaran conjuntament a projectes de recerca sobre l’ELA en el termini dels propers cinc anys . La Fundació Bancària “la Caixa” aportarà el 75% de l’import, i la Fundació Francisco Luzón, el 25%, que es dedicarà a l’impuls d’un projecte anual desenvolupat per un equip d’investigació seleccionat per un comitè científic.

This entry was posted in Actualitat, recerca and tagged , , . Bookmark the permalink.