Ja roda la pilota de la campanya solidària “Elles contra l’ELA”

Esport femení i recerca es donen la mà en aquesta iniciativa solidària que busca sensibilitzar sobre l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia. Aquesta campanya està impulsada pel grup d’investigació en malalties neurològiques i neurogenètica de l’IDIBELL i la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i compta amb el suport de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls i la Universitat de Barcelona (UB).

La campanya solidària “Elles contra l’ELA” comença amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta malaltia i recaptar fons per a la investigació. Aquest projecte l’impulsa el grup d’investigació en malalties neurològiques i neurogenètica de l’IDIBELL i la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona del Servei de Neurologia de l’HUB, compta amb el suport de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls i la Universitat de Barcelona (UB). El projecte està patrocinat per Vueling, Macbor i Ferrer.

Fins el 21 de juny, es duran a terme diferents iniciatives en el marc de la campanya per promoure donatius mitjançant el codi bizum 02621.

Així mateix, l’11 i 12 de juny, tindrà lloc el I Torneig “Elles contra l’ELA” de futbol 7 femení que vincula l’esport i la ciència i que destinarà tots els seus beneficis a la investigació. Les inscripcions estan obertes al web de la campanya www.ellescontraela.org.

El grup d’investigació està apadrinat per Carlota Planas Riera, fundadora de l’agència de representació “Unik Sports Management”, i el torneig està apadrinat i comptarà amb la presència de la jugadora del FC Barcelona, Patri Guijarro.

Actualment no es coneix l’origen o causa de l’ELA, en canvi, sí que s’associa a certs factors de risc, com la presencia de mutacions genètiques o l’envelliment. A més d’aquests factors, tal i com explica el Dr. Pol Andrés Benito, investigador principal del grup d’investigació en malalties neurològiques i neurogenètica de l’IDIBELL i membre de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona del Servei de Neurologia de l’HUB, també s’ha demostrat que té una estreta relació amb la pràctica esportiva d’alta intensitat: “Una de les coses que coneixem de l’ELA és la seva vinculació amb la pràctica esportiva d’alta intensitat. Practicar esport és saludable. No obstant, l’ELA ha estat relacionada amb la pràctica esportiva d’alta intensitat, històricament vinculada als esportistes professionals homes. Amb el recent auge de l’esport femení, aquest fet pot començar a canviar. Per tal d’avançar en el coneixement de la malaltia i com els canvis de la societat poden afectar-hi, volem conscienciar i recaptar fons per investigar celebrant el I Torneig “Elles contra l’ELA”,

I Torneig “Elles contra l’ELA”

El plat fort de la campanya serà el I Torneig de futbol 7 femení “Elles contra l’ELA” que tindrà lloc els dies 11 i 12 de juny al complex esportiu de la Mar Bella – Instal·lació Agapito Fernández. Durant dos dies, 16 equips de futbol amateur jugaran per recaptar fons destinats a la investigació de l’ELA. Les inscripcions ja estan obertes al web de la campanya www.ellescontraela.org.

A banda del futbol, el torneig també acollirà altres activitats esportives per a tots els públics com classes de ioga i activitat física així com xerrades informatives sobre la malaltia i el seu abordatge multidisciplinar per a pacients i familiars.

L’entrega de premis es farà el diumenge 12 de juny a càrrec de la jugadora del FC Barcelona, Patri Guijarro.

“Estem molt contents de participar en aquesta iniciativa i unir forces per invertir més en investigació, que és essencial en una malaltia rara i tan desconeguda com l’ELA. A més, ‘Elles contra l’ELA’ s’emmarca en un mes molt important per a nosaltres per ser el mes anual dedicat a conscienciar sobre aquesta malaltia” conclou Esther Sellés, Directora de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

La recaptació oficial de la campanya es farà pública el 21 de juny de 2022 – Dia Mundial contra l’ELA – i tot el finançament rebut es destinarà a projectes d’investigació de l’IDIBELL. L’equip implicat en “Elles contra l’ELA” està format per voluntaris, per tant, en cap cas els diners recaptats es destinaran a dietes, sous o despeses no relacionades amb la investigació.

Participa fent una donació a través del Codi Bizum 02621.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.