Estrena divendres 5 de maig de la pel·lícula “Unzué, l’últim equip del Juancar”

A partir de demà, divendres 5 de maig, aquest documental s’estrena a una quarantena de cinemes de tot l’Estat, una oportunitat immillorable per veure en pantalla gran una producció que segueix els dos darrers anys i mig de la vida de l’entrenador i ex-porter del Barca, entre d’altres equips, Juan Carlos Unzué, el temps que ha passat des que va fer públic el seu diagnòstic d’ELA.

La pel·lícula va tenir una preestrena de gala el passat 3 de maig al cinema Aribau, on 1.100 persones van omplir de gom a gom la sala per acompanyar Unzué en una nit molt especial. Entre els assistents una nodrida representació de la Unitat de Malaltia de Motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i de l’Atenció Metropolitana Sud, encapçalada per la Dra. Mònica Povedano.

Un moment de la pre-estrena de la pel·lícula el passat 3 de maig al Cinema Aribau de Barcelona.

De fet, l’HUB i els seus professionals tenen una destacada participació en el documental, que mostra l’evolució dels dos grans objectius que Unzué es va fixar quan va rebre el diagnòstic: visibilitzar l’ELA, i organitzar un gran esdeveniment esportiu per recaptar la quantitat més gran de diners possible per dedicar-los a la recerca de la malaltia. Així, al documental es fa un seguiment exhaustiu de totes les reunions i converses amb dirigents del FC Barcelona i del Manchester City per organitzar un partit de futbol, que es va jugar al Camp Nou el 24 d’agost passat, amb una assistència de més de 91.000 espectadors i que va aconseguir una recaptació rècord de 4,3 milions d’euros, destinats a la investigació de l’ELA.

En paral·lel, Juan Carlos obre literalment les portes de casa seva, ensenyant l’evolució de la seva degeneració física, així com els assajos clínics en que va participar a l’HUB.

El documental, de 92 minuts de durada és un projecte que va sorgir al departament d’Esports de TV3 Catalunya per donar veu a Juan Carlos Unzué i als afectats per la malaltia i les seves famílies.  Coproduït per TV3 i a Contracorriente Films, ha estat escrit i dirigit per Jesús Muñoz, Santi Padró i Xavi Torres.

En aquest enllaç podeu veure el tràiler de Unzué, l’últim equip del Juancar

I en aquest altre enllaç podeu localitzar el cinema més pròxim per veure la pel·lícula

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.