Les darreres investigacions sobre la ELA, en una jornada dimecres 21 de juny, Dia Mundial de la malaltia

La influència dels factors ambientals i l’estil de vida en l’aparició, evolució i tractament de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) centrarà la jornada que organitzarà la Unitat Funcional de Motoneurona (UFMN) de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) el dimecres 21 de juny, data en la qual se celebra el Dia Mundial de l’ELA.

Vegeu el programa íntegre de la jornada

La jornada s’iniciarà les 9 hores a la sala d’actes i comptarà amb la participació de reconeguts especialistes de Bellvitge i d’altres centres, com ara el Dr. Javier Riancho, del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitario Marqués de Valdecilla, de Santander; Victoria Ayala i Manel Portero, professors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida; el Dr. Alberto García Redondo, de l’Hospital Universitario 12 de Octubre de Madrid; la Dra. Valentina Gallo, de la Queen Mary University de Londres, i la Dra. Mònica Povedano, responsable de l’ELA a Bellvitge. A la jornada, també hi intervindrà Antonio Merino, pacient d’ELA.

En el decurs de la jornada, l’associació Reto Todos Unidos. Todos contra la ELA lliurarà als responsablles de la unitat de Bellvitge una subvenció per desenvolupar nous programes de recerca.

Actualment, la Unitat de l’Hospital de Bellvitge atén 270 pacients d’ELA, el que la converteix en el centre més important de Catalunya en volum assistencial. El passat mes de febrer va signar un acord de col·laboració amb les fundacions Luzón i Miquel Valls per potenciar la recerca i assistència en aquest àmbit.

L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta.

Us esperem a totes i tots!

 

This entry was posted in Actualitat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.