La Targeta Groga i la identificació de problemes de seguretat en l’ús de medicaments.

En el darrer número del Butlletí de Farmacovigilància de Catalunya es revisa una qüestió clau en farmacovigilància: El programa de Targeta Groga i la seva contribució a la detecció de problemes de seguretat amb els medicaments de cara a un ús més segur.

Tal com es comenta, l’ús segur dels medicaments és un dels elements bàsics per garantir una assistència sanitària de qualitat, i disminuir l’impacte de les reaccions adverses a medicaments (RAM). És clau en la millora de la salut de la població. La farmacovigilància és una activitat de salut pública, de responsabilitat compartida entre tots els agents que intervenen en la cadena dels medicaments, que té per objectiu la identificació, quantificació, avaluació i prevenció dels riscs associats a l’ús dels medicaments. Tots els professionals sanitaris tenim el deure ètic i moral de participar i contribuir en els programes de detecció de reaccions adverses.

I acaba amb una conclusió imprescindible de llegir, i que transcrivim amb el permís dels autors:

“Cal conèixer bé els medicaments per tal de fer-ne un ús segur, i es necessari estar atents per identificar qualsevol nou risc que pugui sorgir amb la seva utilització. La notificació espontània de sospites de RAM segueix sent una font d’informació molt valuosa que permet identificar senyals en farmacovigilància, motivar una reavaluació de la relació benefici-risc dels medicaments i definir estratègies per prevenir problemes de seguretat en l’ús de medicaments.

Com a mètode de detecció de senyals requereix la participació activa de professionals sanitaris que sospitin efectes indesitjats, coneguin el Programa de Targeta Groga i notifiquin. La teva notificació contribueix a identificar problemes de seguretat en l’ús de medicaments.

Participa en el Programa de Targeta Groga i notifica!

Us convidem a llegir-ho i a fer-ne difusió, a través del següent enllaç

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.