L’Hospital de Bellvitge participa en la nova Guia Con Gusto, que es presenta el 18 de març

El projecte Con Gusto va ser impulsat per la Fundación Luzón l’any 2017 amb un triple objectiu: trobar receptes nutricionalment adequades per a les persones amb disfàgia i altres problemes de deglució; amb textures segures i, per últim, fàcils de preparar a casa. Aleshores un grup de treball format per la Fundació Alícia, el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i l’Hospital Universitari de Bellvitge va elaborar de forma conjunta la primera edició de la Guia Con Gusto per a afectats d’ELA i persones amb problemes de deglució, que es va publicar al juny de 2017.

Durant el període 2019-2020 el mateix grup de treball, coordinat per la nutricionista de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona de l’Hospital de Belllvitge, Elisabet Romero, ha estat treballant en la realització d’una nova guia, ampliació de l’anterior, amb el títol Comer y beber con gusto, una guia para afectados de ELA y dificultades de deglución, que es presenta el dijous 18 de març a les 17 h.

La nova edició de la guia pretén oferir nous recursos als pacients d’ELA perquè puguin anar modificant de forma progressiva la textura dels aliments i les begudes, d’acord amb la disfàgia progressiva que provoca la malaltia.

La presentació telemàtica de la guia es podrà seguir en directe des de la pàgina web de la Fundación Francisco Luzón, i estan convidats a participar-hi pacients, familiars, cuidadors, investigadors i professionals sanitaris que vulguin conèixer la nova guia. A l’acte de presentació participaran els professionals de la Fundació Alicia, la UB i l’Hospital de Bellvitge que han realitzat la guia, amb presentacions exclusives de l’elaboració d’algunes de les receptes incloses en la mateixa. Es comptarà, a més, amb la participació de Juan Carlos Unzúe. Finalment, hi haurà un torn obert de preguntes per compartir experiències al voltant de receptes i qüestions culinàries amb professionals experts en l’àmbit.

Us podeu inscriure de forma gratuïta per a la presentació aquí

This entry was posted in Actualitat, Conviure amb l'ELA, ELA actualitat, General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.