Descarrega: “Guia para personas dependientes con espíritu guerrero”

En el seu perfil de twitter Javi Gámez es presenta amb aquestes paraules: Amo vivir. Desde 2018 enfermo de ELA a tiempo completo. En otra vida, comisario de mossos, teniente de la Guardia Civil, titulado como abogado y siempre Polilla. Aquest darrer terme designa de forma col·loquial als fills de membres del cos que es formen en el Colegio Duque de Ahumada de Madrid.

Gámez és un novell a la xarxa social, va crear el seu perfil el passat mes de març amb dues motivacions ben clares: reivindicar l’aprovació de l’anomenada Llei de l’ELA i compartir amb el màxim abast possible la Guía para personas dependientes con espíritu guerrero, que ha elaborat per facilitar que qualsevol persona en una situació semblant a la seva pugui esdevenir una mica més autónoma amb l’ajuda d’un smartphone i un assistent de veu.

En aquest enllaç o en aquest altre podeu llegir i descarregar de forma totalment lliure la guia, però abans podeu llegir i escoltar com en Javi Gámez ens parla en aquesta entrevista sobre la guia, com l’ha escrit amb la veu, i les satisfaccions que li ha proporcionat, entre d’altres coses. Trobareu primer un o alguns titulars que resumeixen cada resposta i a continuació l’àudio/s íntegre/s de la resposta a cada pregunta. L’entrevista la vam fer el passat 31 de març.

Com sorgeix la idea de fer aquesta guia? Quan vas començar a fer la guia i quant de temps hi has dedicat?

  • “Pot ser estaria bé explicar a la gent com es pot fer i sobretot que no és gens complicat; que ho poden fer ells mateixos amb la seva veu, i que no és car, ni molt menys”.
  • “Em vaig posar ara fa tres mesos, però ha estat molt intensiu, perquè tot ho he fet amb la veu, des de la primera fins a l’última lletra de la guia i des de la primera a la darrera edició de fotografia”.
  • “És molt satisfactori haver-ho acabat i haver-ho fet jo sol, això per a mi era molt important”.

Escolta aquí la resposta sencera d’en Javi Gámez

Quan estarà enllestida la guia? Com es podrá accedir?

  • “Avui tot just l’he acabat i he posat un enllaç a la xarxa per accedir-hi, de forma que tothom podrà accedir de forma totalment lliure i compartir-la”.

Escolta aquí la resposta sencera d’en Javi Gámez

Quins són els eixos fonamentals de la guia?

  • “És un tutorial que bascula sobre quatre eixos principals: el primer i més important és l’smartphone, que permetrà configurar tota la resta de coses; el segon eix és l’assistent de veu, jo parlo concretament de l’Alexa, que és el que he fet servir; el tercer és l’aplicació smart life, que és la que farem servir per registrar els nostres dispositius domèstics intel·ligents que ens poden ajudar a fer la nostra vida una mica més còmoda i autònoma; i per últim parlo del broadlink, la utilització de la televisió amb un comandament universal i la veu”.

Escolta aquí la resposta sencera (1) d’en Javi Gámez

Escolta aquí la resposta sencera (2) d’en Javi Gámez

Explica’ns una mica més el títol, depenent però inconformista…

  • “No puc fer accions físiques, però amb el telèfon si puc fer moltes coses. No em conformo a no fer res. Pots fer gairebé tantes coses com et proposis. Per exemple, ara estic estudiant al darija, que és un dialecte de l’àrab i ho estic fent amb l’smartphone. No sabria dir-te que és el que no puc fer, vull dir que no pugui fer qualsevol altre persona amb el seu smartphone. El ventall de coses que pot fer és tan ampli com la teva imaginació”.

Escolta aquí la resposta sencera (1) d’en Javi Gámez

Escolta aquí la resposta sencera (2) d’en Javi Gámez

Escolta aquí la resposta sencera (3) d’en Javi Gámez

Quines són les eines bàsiques per poder fer tot això que expliques a la guía?

  • “Un smartphone, un dispositiu Alexa, uns llums controlats per wifi, si pot ser una persiana amb motorització; un comandament remot universal tipus broadlink. No és car, i fer-ho nosaltres mateixos no és gens complicat, i a més ens entreté, què més volem?”
This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.